Ciabatta
Bekijk het recept voor Ciabatta
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 9500 g - 95% Bloem
- 500 g - 5% Roggebloem
- 170 g - 1.7% Zout
- 200 g - 2% Gist
- 200 g - 2% SONPLUS KROKANT SUPER
- 200 g - 2% Olijfolie
- 7000 g - 70% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen en ong. 60% van het water een goed deeg, daarna resterende water geleidelijk toevoegen en afkneden.
- Deegtemperatuur: ong. 22℃.
- Voorrijs: ong. 75 minuten in een met olie ingesmeerde bak.
- Bank bestrooien met roggebloem, bak omgooien en het deegstuk 1x dubbelvouwen en met roggebloem bestrooien. Voorzichtig uitdrukken tot ong. 2-3 cm dikte en stukken van ong. 8 x 10 cm snijden en op inschietapparaat of bakplaat plaatsen.
- Narijs: ong. 40 minuten.
- Decoreren: voor het baken licht bestrooien met roggebloem
- Bakken: ong. 30 minuten met stoom bij 220°C.