Ciabatta

Bekijk het recept voor Ciabatta

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 9500 g - 95% Bloem
  • 500 g - 5% Roggebloem
  • 170 g - 1.7% Zout
  • 200 g - 2% Gist
  • 200 g - 2% SONPLUS KROKANT SUPER
  • 200 g - 2% Olijfolie
  • 7000 g - 70% Water ong.

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen en ong. 60% van het water een goed deeg, daarna resterende water geleidelijk toevoegen en afkneden.
  • Deegtemperatuur: ong. 22℃.
  • Voorrijs: ong. 75 minuten in een met olie ingesmeerde bak.
  • Bank bestrooien met roggebloem, bak omgooien en het deegstuk 1x dubbelvouwen en met roggebloem bestrooien. Voorzichtig uitdrukken tot ong. 2-3 cm dikte en stukken van ong. 8 x 10 cm snijden en op inschietapparaat of bakplaat plaatsen.
  • Narijs: ong. 40 minuten.
  • Decoreren: voor het baken licht bestrooien met roggebloem
  • Bakken: ong. 30 minuten met stoom bij 220°C.

Delen