CREDI ROYAL CAKE (Basisreceptuur)

Bekijk het recept voor CREDI ROYAL CAKE (Basisreceptuur)

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Recept werkwijze

  • Roer de roomboter glad en smeuïg in de machinebekken met de vlindergarde. Voeg daarna de overige grondstoffen toe en ong. 5 minuten opkloppen in de eerste versnelling. Soortelijk gewict is ong. 880-900 g/L
  • Afwegen: ong. Ong. 360 gram per cakeblik (20 x 9 x 7 cm) of Ong. 810 gram per cakeblik (29 x 11 x 9 cm) (De bakaard van de Credi Royal Cake is royaal, hierdoor kan er ca. 10% minder gedoseerd worden in het blik)
  • Bakken: Ong. 50 minuten op 170-180°C (360 gram) of Ong. 70 minuten op 160-170°C (810 gram)

Variatiemogelijkheden

Er kan extra smaak toegevoegd worden, bijvoorbeeld citroenrasp toe voor een vefrissende 'bite'

Extra informatie

De boter kan geheel of gedeeltelijk vervangen worden door margarine.

Delen