Deens Rogge Vloerbrood
Dit smakelijk Deens Rogge Vloerbrood maakt u met de broodmix VITASON DEENS ROGGE (100%). Alle VitaSon broodmixen zijn sinds kort vernieuwd en afgestemd op de meest recente eisen en behoeften van de consument. Kijk voor meer informatie op de actiepagina VitaSon: Broodeerlijk!
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 9000 g - 90% Vitason deens rogge
- 1000 g - 10% Bloem (eiwitrijk)
- 150 g - 1.5% Gist
- 20 g - 0.2% Zout
- 6000 g - 60% Water ong.
Recept werkwijze
- Meng alle grondstoffen 8 minuten en kneed 1 minuut
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Bulkrijs: ong. 20 minuten
- Afwegen: ong. 1500 gram
- Modelleren: Op een met olie ingesmeerde werkbank opmaken als een brood. Rol de deegpillen nog even na, zodat een mooie gladde deeghuid ontstaat. Daarna in met roggebloem bestoven rijsmandjes leggen
- Narijs: ong. 40 minuten
- Modelleren: Draai de rijsmandjes om op met rijstestrooibloem geprepareerde inschietapparaten
- Bakken: Inschieten op 230℃ en ong. 55 minuten bakken op 220℃ met stoom