Dinkel Brood
Dinkel Brood: een traditioneel Duits Rogge Speltbrood op basis van VITASON DINKEL (50%)
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Volkorenmeel
- 5000 g - 50% Vitason dinkel
- 220 g - 2.2% Gist
- 6200 g - 62% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Afwegen: ong. 500 gram afwegen voor vierkante bakvormen van 15 x 15 cm. en opbollen
- Bolrijs: ong. 45 minuten
- Modelleren: Nogmaals opbollen en voor decoratie meteen door tarwevolkorenmeel rollen zonder het deeg eerst nat te maken
- Narijs: ong. 75 minuten
- Snijd vanuit het midden een bocht naar elke hoek (zie afbeelding)
- Bakken: ong. 35 minuten op 230℃