Dinkel Brood

Dinkel Brood: een traditioneel Duits Rogge Speltbrood op basis van VITASON DINKEL (50%)

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 5000 g - 50% Volkorenmeel
  • 5000 g - 50% Vitason dinkel
  • 220 g - 2.2% Gist
  • 6200 g - 62% Water ong.

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Afwegen: ong. 500 gram afwegen voor vierkante bakvormen van 15 x 15 cm. en opbollen
  • Bolrijs: ong. 45 minuten
  • Modelleren: Nogmaals opbollen en voor decoratie meteen door tarwevolkorenmeel rollen zonder het deeg eerst nat te maken
  • Narijs: ong. 75 minuten
  • Snijd vanuit het midden een bocht naar elke hoek (zie afbeelding)
  • Bakken: ong. 35 minuten op 230℃

Delen