Karamel notenpracht

Bekijk het recept voor Karamel notenpracht

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 5000 g - 50% Bloem (eiwitrijk)
  • 5000 g - 50% Sonnetmix Inverno
  • 600 g - 6% Gist
  • 5000 g - 50% Water ong.

Strooivulling

  • 1300 g - 33.3% Notenmix
  • 1300 g - 33.3% Rozijnen
  • 1300 g - 33.3% Suikernibs P4

Spijsvulling

  • 4700 g - 100% Palma karamel-notenspijs
  • 940 g - 20% water (% van de spijs)

Recept werkwijze

  • Vulling: Meng de strooivulling en slap tevens de spijs af met water
  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Afwegen: ong. 275 gram en kort oppunten voor papieren pie-plate (⌀¸ 16 cm)
  • Deegrust: ong. 10 minuten
  • Deeg uitrollen op ong.3 mm dikte. Breng 100 gram spijsvulling aan op het deegstuk en strooi hier 70 gram strooivulling op. Deegstuk licht in de lengte oprollen en rond / gebogen (als hoefijzer)in de papieren pie-plate (ø 16 cm) leggen. Deegpil licht uitdrukken en meerdere malen onregelmatig, diep inknippen.
  • Narijs: ong. 40 minuten
  • Bakken: ong. 20 minuten bij 220 - 200℃.
  • Afwerken: na koelen afgeleren

Extra informatie

In plaats van een pie -plate zijn er ook andere bakvormen mogelijk bijvoorbeeld bscuitpannen

Delen