Kaiserbroodjes
Bekijk het recept voor Kaiserbroodjes
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 8500 g - 85% Bloem
- 1500 g - 15% Roggebloem
- 300 g - 3% QS Croustillant
- 300 g - 3% Sonextra Zuurdesempoeder
- 400 g - 4% Gist
- 170 g - 1.7% Zout
- 5600 g - 56% Water
Recept werkwijze
- Kneed een soepel deeg met alle ingredienten
- Weeg deegstukken af van 1600-1700 gram. Bol deze op en laat 10 minuten rusten
- Verdeel en bol de stukjes op. Leg op een doek en laat 5 minuten loskomen. Stempel ze met een kaizerstempel en draai de stukjes om op het doek
- Tussenrijs: Laat ong. 40-45 minuten rijzen
- Narijs: Draai de deegbolletjes om en leg ze op een gesmeerde bakplaat. Laat nog 15-20 minuten rijzen
- Bakken op 250℃ met stoom gedurende 20 minuten. Gedurende de laatste minuten met de stoomkleppen open