Kramiek (PROSON LUXE AU BEURRE)
Overheerlijke en ambachtelijke kramiek. Een ware delicatesse gemaakt met PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG. De volle smaak van boter geeft in combinatie met de aantrekkelijke lichtgele kruimkleur een uitgesproken rijk karakter aan dit luxe brood.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 1500 g - 15% PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG
- 700 g - 7% Gist
- 500 g - 5% Suiker
- 170 g - 1.7% Zout
- 5000 g - 50% Water ong.
Vulling
- 4000 g - 40% Rozijnen
Recept werkwijze
- Week de rozijnen in water en laat ze daarna uitlekken
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Meng de rozijnen rustig door het deeg
- Bulkrijs: ong. 15 minuten
- Afwegen: Deegstukken afwegen naar keuze
- Bolrijs: ong. 15 minuten
- Modelleren: Deegstukken in de gewenste vorm maken, bijvoorbeeld lang, en in bakvormen leggen
- Narijs: ong. 80 minuten op 30℃ en 85% vocht
- Instrijken met ei
- Bakken: ong. 40 minuten op 220°-190℃