Limburgse Rijstevlaai
Bekijk het recept voor Limburgse Rijstevlaai
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 4000 g - 40% Crème Limburgse Vlaai
- 10000 g - 100% Bloem
- 170 g - 1.7% Zout
- 500 g - 5% Gist
- 4400 g - 44% Water ong.
Vulling Rijstenvlaai
- 27865 g Rijstepap (blik)
- 1875 g Eidooiers (mengen door pap)
- 1875 g Eiwitten
- 4356 g Suiker (met eiwitten opslaan tot schuim)
Recept werkwijze
- Draai van alle grondstoffen een goed, maar niet te glad, afgekneed deeg
- Deegtemperatuur: ong. 25℃
- Afwegen: Direct na het kneden afwegen. Ong. 300 gram voor een vlaaivorm ⌀¸ van 28cm. Ong. 250 gram voor het raster of deksel. Ong. 350 gram voor rijstevlaaivorm van 28 cm ⌀¸ met een hoge rand. Deegstukken opbollen
- Bolrijs: ong. 30 minuten.
- Uitrollen op de standen 6-3-2 van de uitrolmachine. Pannen fonceren, rand iets aandrukken en vulling opbrengen. Vulling: Rijstepap met schuim door elkaar spatelen. Per vlaai 1000 gram vulling opbrengen. Direct na het opbrengen van de vulling afbakken
- Bakken: ong. 25 minuten bij een oventemperatuur van 210℃