Maisbroodje Freeze

Bekijk het recept voor Maisbroodje Freeze

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • Maisgries

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Afwegen: Deegstukken afwegen van 1800-2000 gram
  • Bolrijs: ong. 10 minuten
  • Deegstukken alleen verdelen, niet opbollen. Vervolgens decoreren met maisgries en op diepvriesplaten leggen (eventueel met bakpapier)
  • Vries de deegstukken in. Werk steeds volgens het FIFO-principe
  • Ontdooien: deegstukken naar behoefte uit de diepvries halen en op gesmeerde bakplaten leggen
  • Narijs: Deegstukken voldoende laten ontdooien en daarna laten rijzen in de rijskast voor ong. 60-90 minuten op 30℃ en 80% vocht. De deegstukken moeten hetzelfde volume hebben als bij een normale rijs
  • Bakken: ong. 18 minuten op 240℃ met stoom. Laatste minuut de stoomkleppen open

Extra informatie

Deze broodjes zijn zeer geschikt om te vullen als broodje gezond of smos

Delen