Mini Appeltjesbrood

Mini Appeltjesbrood gemaakt met SONNETMIX INVERNO (0,66) RSPO-SG. Dit is een mix voor het bereiden van rijkgevulde en luxebroden met een heerlijk aroma van noten, kruiden en specerijen.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 5000 g - 50% Bloem
  • 5000 g - 50% Sonnetmix Inverno
  • 800 g - 8% Gist
  • 4800 g - 48% Water ong.

Vulling

  • 3000 g - 30% Appelstukjes(gedroogd)
  • 3000 g - 3-% Parelsuiker P2
  • 2500 g - 25% Rozijnen

Decoratie

  • 5000 g - 5% Amandelschaafsel

Recept werkwijze

  • Voorweken - De gedroogde appelstukjes in eigen gewicht aan water laten weken.
  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Direct daarna de vulling voorzichtig doordraaien.
  • Deegtemperatuur: Ca 26℃
  • Afwegen: Ca 55-60 gram
  • Bolrijs: ong.15 min
  • Verwerken: Opbollen en decoreren met amandelschaafsel in kleine ronde bakvormen leggen. Ca ⌀¸ 5-6cm
  • Narijs: ong.40-45 minuten
  • Bakken: ong.40-45 minuten bij 200℃

Delen