Noten-Vruchten Ciabatta
Dit recept is een heerlijke verrassing gebaseerd op Italiaanse ciabatta’s. Vol van smaak, gevuld met noten en vruchten.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 4500 g - 45% Bloem (eiwitrijk)
- 5000 g - 50% Sonnetmix Inverno
- 500 g - 5% Roggebloem
- 100 g - 1% Sonplus Krokant Extra
- 200 g - 2% Gist
- 8000 g - 80% Water ong.
Vulling
- 2500 g - 25% Walnoten
- 1500 g - 15% Mix Tropical
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een vrij stevig deeg (50% water), daarna resterende water bijwassen in de tweede versnelling. Daarna de vulling er goed doorheen draaien.
- Deegtemperatuur: ong. 24℃
- Voorrijs: ong. 90 minuten in een met olie ingesmeerde bak
- Modelleren: Bank bestrooien met voldoende rijstebloem en hierop de bak omkiepen. Het deeg bestrooien met rijstebloem en voorzichtig uidrukken op ong. 2 cm dikte. Snij stukken van 10 x 10 cm. Plaats deze stukjes op een inschietapparaat of bakplaat
- Narijs: ong. 20 minuten
- Bakken: ong. 20 minuten bij 220℃ met stoom