Stokbrood (VITASON SPELT)
Bekijk het recept voor Stokbrood (VITASON SPELT)
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% VITASON SPELT (100%)
- 400 g - 4% Gist
- 300 g - 3% QS Croustillant
- 4500 g - 45% Water ong.
Decoratie
- 2000 g - 20% Speltvlokken
- 2000 g - 20% Speltmeel
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Weeg deegstukken af van 350 gram. Maak de deegstukken vast wat langer
- Deegrust: ong. 25 minuten laten rusten
- Maak de deegstukken lang, eventueel op artisanale wijze, en leg de deegstukken op een tapijt
- Narijs: ong. 60 minuten in de rijskast op 30℃ en 80% vocht. Insnijden voordat de deegstukken de oven in gaan
- Bakken: ong. 25 minuten op 230℃ met stoom. Laatste 5 minuten stoomkleppen open