Bakker-Allard3-1024x640-1

Sunflowerbroodje Freeze

Heerlijke Sunflowerbroodjes Freeze op basis van CREATIONS SUNFLOWER en PROSON FREEZE RSPO-SG De rijke vulling van zonnebloempitten en zaden maakt uw brood zeer karakteristiek. De deegstukken kunnen uit de vriezer gehaald worden om het gewenste aantal broodjes te bereiden.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • Zonnebloempitten

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Afwegen: Deegstukken afwegen van 1800-2000 gram
  • Bolrijs: ong. 10 minuten
  • Deegstukken opbollen en daarna rond of lang maken. Vervolgens decoreren met zonnebloempitten en op diepvriesplaten leggen (eventueel met bakpapier)
  • Vries de deegstukken in. Werk steeds volgens het FIFO-principe
  • Ontdooien: deegstukken naar behoefte uit de diepvries halen en op gesmeerde bakplaten leggen
  • Narijs: Deegstukken voldoende laten ontdooien en daarna laten rijzen in de rijskast voor ong. 60-90 minuten op 30℃ en 80% vocht. De deegstukken moeten hetzelfde volume hebben als bij een normale rijs
  • Bakken: ong. 18 minuten op 240℃ met stoom. Laatste minuut de stoomkleppen open

Extra informatie

Deze broodjes zijn zeer geschikt om te vullen als broodje gezond of smos

Decoratieadvies

U kunt in plaats van zonnebloempitten ook SONGRAANMIX en/of SONVLOKKEN gebruiken

Variatiemogelijkheden

U kunt de deegstukken ook in stokbroodvormen maken

Delen