Vloerbrood met roggemeel en zuurdesem
Bekijk het recept voor Vloerbrood met roggemeel en zuurdesem
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Vitason dinkel
- 5000 g - 25% Bloem
- 5000 g - 25% Roggemeel
- 400 g - 4% Sonplus integraal
- 400 g - 4% Sonextra Zuurdesempoeder
- 250 g - 2.5% Gist
- 6200 g - 62% Water
Recept werkwijze
- Kneed een mooi soepel deeg. Langer in de eerste versnelling, korter in de tweede versnelling
- Bolrijs: laat het deeg 5-10 minuten loskomen
- Weeg de deegstukken af en bol deze op
- Bolrijs: laat de deegstukken in de rijskast ong 20 minuten rijzen
- Maak de deegstukken in de gewenste vorm op. Lang of rond en leg deze op de inschiettapijten bestrooid met rijst strooimeel
- Narijs: In de rijskast op 30℃ en 80% vocht. Gedurende ong 60-90 minuten
- Bakken: voor het inschieten naar wens bestrooien met roggebloem en/of insnijden. Bakken met stoom op 240°C gedurende ong 40 minuten. Laatste minuten de stoomkleppen open