Weense Notenslof

Bekijk het recept voor Weense Notenslof

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 4000 g - 40% Rozijnen
  • 2000 g - 20% Cashewnoten
  • 1000 g - 10% Walnoten

Decoratie

  • 500 g - 5% Roggebloem

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Daarna de vulling er goed doorheen draaien.
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃.
  • Afwegen: Deegstukken van 450 gram.
  • Bolrijs/Puntrijs: ong. 30 minuten.
  • Modelleren: Als vloerbrood.
  • Narijs: ong. 60 minuten.
  • Decoreren: Met Roggebloem.
  • Insnijden: 5x in de lengte insnijden.
  • Bakken: ong. 30 minuten bij 210℃ met iets stoom, milde vloer.

Extra informatie

Voor langere malsheid de noten laten wellen.

Delen