Witte Chocolade-Aardbeien-Schuimgebak

Witte Chocolade-Aardbeien-Schuimgebak op basis van Credi Kapsel/Biscuit, Credi Fond Neutral en CREDI Compound Strawberry.

Ingrediëntenlijst

Rolbeslag:

Witte Chocolade Bavaroise:

  • 100 g Credi Fond Neutral
  • 125 g Warm water
  • 500 g Lobbige slagroom
  • 100 g Witte chocolade druppels

Aardbeien Bavaroise:

Kookschuim:

  • 80 g Eiwit
  • 60 g Suiker
  • 60 g Water
  • 180 g Suiker

Recept werkwijze

  • Beide grondstoffen voor rolbeslag mengen in een machinebekken. Ca. 8-10 minuten opkloppen in de hoogste versnelling en ca. 2 minuten na draaien in laagste versnelling.
  • Maak rolbeslag met een trekbak. Dikte ca. 4 mm. Uitkomst 4 plakken van 60 x 40 cm (ca. 475 gram).
  • Bakken: ca. 8 minuten op 225°C.
  • Prepareer 2 grote driehoekige bûchevormen, bedek de schuine zijden aan de binnenkant met rolbeslag.
  • Maak de witte chocoladebavaroise aan, meng eerst de Credi Fond Neutral met het warme water en meng dit vervolgens met de overige ingrediënten.
  • Verdeel de witte chocoladebavaroise over de 2 geprepareerde driehoekige bûchevormen, sluit de bavaroise halfweg in de vorm af met banen rolbeslag (zie foto).
  • Maak de aardbeienbavaroise aan, meng eerst de Credi Fond Neutral met het warme water en meng dit vervolgens met de overige ingrediënten.
  • Verdeel de Aardbeien bavaroise over de twee al gedeeltelijk gevulde driehoekige buche vormen, sluit beide vormen af met banen rolbeslag en vries ze in.
  • Maak kookschuim:
    Meng met de planeetmenger en garde 80 gram eiwit met 60 gram suiker in de eerste versnelling. Kook daarnaast 60 gram water en 180 gram suiker tot 120°C. Giet dit geleidelijk bij de eiwitmassa in de planeetmenger en klop dit tot een stevig eiwitschuim.
  • Haal de bevroren bûches uit de vriezer en los ze. Doop ze voor de helft in de kookschuim en brand ze af.
  • Snijden in de gewenste grootte. Eventuele verdere afwerking en decoratie naar eigen inzicht.

Delen