Ruby New Year’s Cake

Ruby New Year’s Cake op basis van Credi Softcake Ruby en Credi Crème Patissiere Authentique.
Stuks 2

Ingrediëntenlijst

Ruby Cakebeslag:

Vulling; crème au beurre:

Decoratie:

  • 200 g Rood fruit of bosvruchten

Recept werkwijze

  • Maak Ruby cakebeslag:
    Meng alle ingrediënten met de vlinder op lage snelheid gedurende ca. 3 minuten tot een homogene massa.
  • Neem 4 ronde vormen van Ø 18 cm. en spuit deze in met Goldwax.
  • Weeg ca. 400 g Ruby cakebeslag in de vormen.
  • Doe de rest van het Ruby cakebeslag in een andere geprepareerde bakvorm, hiervan maken we cakekruimels.
  • Bak alle vormen ca. 45 minuten op 170-180°C.
  • Laat de gebakken cakes voldoende afkoelen alvorens de taart in elkaar te zetten.
  • Maak ondertussen de crème au beurre aan:
    Klop de roomboter samen met de suiker luchtig.
    Voeg ondertussen Credi Crème Authentique toe aan het water. Meng 2 minuten bij een lage snelheid en 3-4 minuten bij een hoge snelheid.
    Voeg dit vervolgens weer geleidelijk toe aan de luchtige roomboter/suikermassa tot alle gele room is opgenomen en een homogene luchtige crème au beurre is ontstaan.
  • Snij de 4 cakes van Ø 18 cm. horizontaal door.
  • Stapel 2 cakes op elkaar en maak hiervan 1 taart.
    Vul elke laag met de crème au beurre en maskeer hiermee ook de boven- en zijkanten.
    (Er komen dus twee hoge taarten uit deze receptuur.)
  • Verkruimel de laatste cake, bestrooi met de kruimels de bovenzijden en zet er de zijkanten mee aan.
  • Werk beide taarten af met rood fruit of bosvruchten.

Tip:

Laat de klant zelf aan de slag gaan met doe-het-zelf pakketten, waarin bijvoorbeeld de gebakken cake klaar is om te stapelen en de vulling in een spuitzak wordt meegegeven.

Delen