Ruby New Year’s Cake
Ruby New Year’s Cake op basis van Credi Softcake Ruby en Credi Crème Patissiere Authentique.
Stuks 2
Ingrediëntenlijst
Ruby Cakebeslag:
- 1000 g CREDI SOFTCAKE RUBY
- 320 g Eieren
- 270 g Olie
- 200 g Water
Vulling; crème au beurre:
- 500 g Roomboter
- 50 g Basterd- of poedersuiker
- 700 g Water
- 280 g CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE
Decoratie:
- 200 g Rood fruit of bosvruchten
Recept werkwijze
- Maak Ruby cakebeslag:
Meng alle ingrediënten met de vlinder op lage snelheid gedurende ca. 3 minuten tot een homogene massa. - Neem 4 ronde vormen van Ø 18 cm. en spuit deze in met Goldwax.
- Weeg ca. 400 g Ruby cakebeslag in de vormen.
- Doe de rest van het Ruby cakebeslag in een andere geprepareerde bakvorm, hiervan maken we cakekruimels.
- Bak alle vormen ca. 45 minuten op 170-180°C.
- Laat de gebakken cakes voldoende afkoelen alvorens de taart in elkaar te zetten.
- Maak ondertussen de crème au beurre aan: Klop de roomboter samen met de suiker luchtig. Voeg ondertussen Credi Crème Authentique toe aan het water. Meng 2 minuten bij een lage snelheid en 3-4 minuten bij een hoge snelheid. Voeg dit vervolgens weer geleidelijk toe aan de luchtige roomboter/suikermassa tot alle gele room is opgenomen en een homogene luchtige crème au beurre is ontstaan.
- Snij de 4 cakes van Ø 18 cm. horizontaal door.
- Stapel 2 cakes op elkaar en maak hiervan 1 taart.
Vul elke laag met de crème au beurre en maskeer hiermee ook de boven- en zijkanten.
(Er komen dus twee hoge taarten uit deze receptuur.) - Verkruimel de laatste cake, bestrooi met de kruimels de bovenzijden en zet er de zijkanten mee aan.
- Werk beide taarten af met rood fruit of bosvruchten.