Travelcake Koffie
Handzaam en lekkervoor ‘on the road’! Deze Travelcake Koffie is op basis van Credi Royal Cake.
Stuks 8
Ingrediëntenlijst
Koffie cakebeslag:
- 1500 g CREDI ROYAL CAKE
- 750 g Roomboter
- 750 g Eieren
- 90 g Water
- 90 g Suiker
- 60 g Cacao
- 22 g Oploskoffie
Koffie ganache:
- 550 g Slagroom
- 60 g Glucosestroop
- 20 g Mokka
- 10 g Oploskoffie
- 800 g Pure chocolade
- 200 g Roomboter
Recept werkwijze
- Prepareer de travelcake bakvormen, 25 x 8,5 x 8,5 cm. Bekleed de bodem en de zijkanten van het travelcake bakvormen met bakpapier.
- Maak Koffiecake: zorg dat de grondstoffen op bakkerij temperatuur zijn. Roer de roomboter glad en smeuïg in de machinebekken met de vlindergarde. Meng ondertussen het water met suiker, cacao en oploskoffie. Voeg dit samen met eieren en Credi Royal Cake toe aan de roomboter. Klop dit ca. 5 minuten op in de eerste versnelling. Soortelijk gewicht is ca. 900-920 g/L.
- Afwegen: ca. 375 gram per travelcake bakvorm.
- Bakken: ca. 30 à 35 minuten op 170-180°C (375g). Los de cake direct na het bakken en laat deze volledig afkoelen.
- Maak de Koffie Ganache: kook de slagroom samen met glucosestroop, mokka en oploskoffie. Als het net aan de kook is gebracht op de pure chocolade gieten en goed mengen, gebruik eventueel de staafmixer. Meng vervolgens de roomboter er ook doorheen en laat volledig afkoelen bij bakkerij temperatuur.
- Spuit vervolgens ca. 40 gram Ganache in de holtes van de afgekoelde travelcakes. Spuit als decoratie ook ca. 40 gram bovenop in de lengte van de travelcakes. Vries de cake vervolgens in en haal deze bevroren door de chocolade.