Focaccia met Zoete Aardappels

Focaccia met Zoete Aardappels op basis van Sonplus Wit en QS Croustillant.
Stuks 75

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

  • 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
  • 3000 g - 30% Zoete aardappels (gebakken en afgekoeld)
  • 200 g - 2% SONPLUS WIT RSPO-SG
  • 200 g - 2% Gist
  • 200 g - 2% QS CROUSTILLANT
  • 180 g - 1,8% Zout
  • 400 g - 4% Olijfolie
  • 6500 g - 65% Water ca.

Topping:

  • 3200 g - 32% Zuurkool
  • 1600 g - 16% Mosterd
  • 1600 g - 16% Crème Fraîche
  • 1600 g - 16% Spekreepjes

Afwerking:

  • Geraspte jong belegen kaas

Recept werkwijze

  • Was de zoete aardappels. Schillen en in blokjes snijden.
    Op smaak brengen met zout, peper en olijfolie.
    Garen / bakken in de oven.
    Hierna laten afkoelen.
  • Prepareer voldoende taartpannen Ø 17 cm.
    Smeer deze in met olijfolie.
  • Kneed alle grondstoffen, inclusief de afgekoelde zoete aardappels, tot een soepel en goed afgekneed deeg.
  • Deegtemperatuur ca. 26°C.
  • Weeg deegstukken af van 275 g, niet bewerken en in de geprepareerde taartpannen leggen.
  • Eerste voorrijs 20 minuten.
  • Deegstukken iets uitdrukken in de taartpannen en hierna een tweede voorrijs van ca. 20 minuten.
  • Deegstukken verder uitdrukken over de gehele bodem van de taartpannen en hierna een derde narijs van ca. 20 minuten.
  • Meng de mosterd met de Crème Fraîche en verdeel dit gelijkmatig en egaal over de deegstukken.
  • Verdeel de uitgelekte zuurkool gelijkmatig over de besmeerde deegstukken, verdeel daar weer bovenop de spekreepjes.
  • Decoreer als laatste met de geraspte jong belegen kaas.
  • Narijs ca. 20 minuten.
  • Bakken ca. 20 minuten op 220°C.

Tip:

Ook smakelijk met stukjes rookworst. Dit maakt de focaccia lekker winters.

Delen