Focaccia met Zoete Aardappels
Focaccia met Zoete Aardappels op basis van Sonplus Wit en QS Croustillant.
Stuks 75
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten:
- 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
- 3000 g - 30% Zoete aardappels (gebakken en afgekoeld)
- 200 g - 2% SONPLUS WIT RSPO-SG
- 200 g - 2% Gist
- 200 g - 2% QS CROUSTILLANT
- 180 g - 1,8% Zout
- 400 g - 4% Olijfolie
- 6500 g - 65% Water ca.
Topping:
- 3200 g - 32% Zuurkool
- 1600 g - 16% Mosterd
- 1600 g - 16% Crème Fraîche
- 1600 g - 16% Spekreepjes
Afwerking:
- Geraspte jong belegen kaas
Recept werkwijze
- Was de zoete aardappels. Schillen en in blokjes snijden.
Op smaak brengen met zout, peper en olijfolie.
Garen / bakken in de oven.
Hierna laten afkoelen. - Prepareer voldoende taartpannen Ø 17 cm.
Smeer deze in met olijfolie. - Kneed alle grondstoffen, inclusief de afgekoelde zoete aardappels, tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur ca. 26°C.
- Weeg deegstukken af van 275 g, niet bewerken en in de geprepareerde taartpannen leggen.
- Eerste voorrijs 20 minuten.
- Deegstukken iets uitdrukken in de taartpannen en hierna een tweede voorrijs van ca. 20 minuten.
- Deegstukken verder uitdrukken over de gehele bodem van de taartpannen en hierna een derde narijs van ca. 20 minuten.
- Meng de mosterd met de Crème Fraîche en verdeel dit gelijkmatig en egaal over de deegstukken.
- Verdeel de uitgelekte zuurkool gelijkmatig over de besmeerde deegstukken, verdeel daar weer bovenop de spekreepjes.
- Decoreer als laatste met de geraspte jong belegen kaas.
- Narijs ca. 20 minuten.
- Bakken ca. 20 minuten op 220°C.