Bakkerij Koopmans: “Met ProSon Cool heb ik minder nachturen en meer flexibiliteit”

Bakkerij Koopmans (bakker en winkel), gelegen in het historische centrum van Tubbergen en in Almelo is al 200 jaar een lokaal begrip en niet voor niets erkend als hofleverancier vanwege de hoge kwaliteit brood, banket en chocolade die ze leveren. In een interview vertelt Herbert Koopmans enthousiast over zijn ervaringen met ProSon Cool. De innovatieve techniek waarmee je het narijsproces verlengt en de kwaliteit en malsheid van het brood tegelijkertijd verbetert.
Koopmans-dagnachtwerk-proso-1200x750

Minder nachturen en meer flexibiliteit

Herbert: “Ik heb altijd al veel interesse in nieuwe ontwikkelingen en in de vooruitgang in de branche. Ik vind het interessant om met dat soort dingen te stoeien en te kijken wat er uitkomt. ProSon Cool wekte mijn interesse omdat je daarmee het productieproces anders in kunt inrichten. Hierdoor heb je minder nachturen, waardoor je medewerkers duurzamer kunt inzetten.”

Meer betrokken personeel en betere werktijden

Volgens Koopmans heeft dat twee kanten. Aan de ene kant betrekt hij graag zijn personeel bij deze ontwikkelingen. Het prikkelt medewerkers om anders tegen dingen aan te kijken en dat houdt het interessant. “Aan de andere kant, scheelt het voor die jongens ook. Als er één nog een voetbaltraining heeft in de avond, vervolgens pas later naar bed gaat omdat je nog vol adrenaline zit, dan is het fijn om niet om vier uur te starten, maar bijvoorbeeld om zes uur. En het scheelt ook nog wat in de energiekosten, dat is een leuke bijkomstigheid.”

In de testfase van drie maanden heeft de bakkerij een deel met ProSon Cool gedraaid en een deel via het normale productieproces. Tijdens deze periode heeft Herbert nauw contact gehouden met baktechnisch adviseur Herald Vugs. De eis was dat het onderlinge verschil tussen de producties met én zonder ProSon Cool niet te groot mocht zijn. “Dat ervaar ik ook niet zo én, wat nog belangrijker is, ik krijg ook geen (negatieve) reacties terug uit de winkel. Met ProSon Cool is het verschil minimaal. We zitten nu op een gistpercentage van 0,8%, we hebben meer flexibiliteit in het proces en we hebben broden met een uitstekende malsheid. Daarnaast zien we ook minder randen in het brood.

Nadat al het brood gebakken is en in de winkels ligt, draaien ze bij Bakkerij Koopmans direct het brood voor morgen. “Als je nu in de ochtend al ziet dat sommige broden erg hard gaan, kan je ook nog een deel van je productie voor morgen wel direct afmaken, zodat dat weer de winkel in kan. Dan heb je ook voor je klanten later op de dag nog vers product”. 

“Door de toevoeging van ProSon Cool hebben we nu minder nachturen en meer flexibiliteit.”

Volgens Herbert is de jongere generatie bakkers/ ondernemers wel meer in voor vernieuwing. “Wellicht dat de oudere generatie meer moeite heeft om de stap te zetten om ProSon Cool te gaan testen. Maar ik zou het zeker aanraden!”

Ontdek de mogelijkheden voor minder nachtwerk en het duurzaam inzetten van je personeel

Wil je meer weten over de mogelijkheden om jouw productieproces flexibeler in te richten, het nachtwerk te verminderen en je personeel duurzamer in te zetten? Lees dan snel verder over alle mogelijkheden en voordelen van ProSon Cool.

Of vul het interesseformulier in om de mogelijkheden met onze specialisten te bespreken. Zij kunnen precies de mogelijkheden met ProSon Cool voor jouw bakkerij en productieproces aangeven.